Vilka är vi?

Annette Rosenberg

Ordförande

Bor sedan 1 september 2021 permanent i Kranj, Slovenien med maken.

Född 1962. Gift sedan 1995 och har två döttrar (en i Sverige och en i Australien).

Avslutade min tjänst på utrikes-departementet sommaren 2016 för att njuta av livet på resande fot (och reste mycket före pandemins utbrott), samt att ägna mig åt ideellt arbete för HS-patienter över hela världen. Har hittills  besökt 54 länder i världen och bott i 7 av dem.

Fick en knöl vid 16-års ålder och läkaren sa att det var en inflammation i hårsäcken och att det inte var farligt. Blev diagnostiserad med acne inversa i Slovenien 1998. Diagnosen HS, Hurley III, fick jag 2017 och det var första gången jag hörde det idag gångbara namnet på min sjukdom (HS).

Anna Lundvall

Vice Ordförande

Bor i Pålsboda, Närke, med man och 4 barn.

Född 1980, adopterad från Sri Lanka.

Jag har varit sjuk sedan 1998 och fick min diagnos 2001. Jag är långtidssjukskriven sedan juni 2017 från arbetet som personlig assistent. I december 2018 ändrades min HS grad från Hurley II till Hurley III och i februari 2019 började jag med Humira injektioner en gång i veckan. Förutom mitt arbete i HS International Sweden så är jag ordförande i Unga Örnar Örebro Län. Genom mitt arbete där är jag drivande i flertalet olika projekt med många olika aktörer. Matlagning är stort i vår familj. Då jag i december 2020 genomförde en Gastric Bypass så har nyttig matlagning blivit något jag fått upp ögonen för.

Erik Lundvall Broberg

Kassör

Bor i Pålsboda, Närke, med fru och 4 barn.

Född 1985. Jag är själv inte drabbad av HS men eftersom jag är gift med Anna så är jag väl insatt i sjukdomen. Min erfarenhet som anhörig är väldigt värdefull för föreningens stödmedlemmar eftersom jag vet hur det är att stötta någon i denna kamp. Jag gick Ljudingengörs-programmet på Örebro Universitet och musik är viktigt för mig. Älskar att vara ute i naturen för det ger ett lugn och tid för reflektion och rekreation, något jag är övertygad om att vi alla behöver.

Therese Persson

Social Media ansvarig

Bor utanför Hallsberg med min familj och går första året på gymnasiet, vård och omsorg. På min fritid så umgås jag med mina vänner och musik är ett stort intresse. Min mamma har HS så det känns som en självklarhet att hjälpa föreningen med sociala medier.

Karl Norell

Adjungerad

Bor i Örebro med mina två barn och vår hamster Blackie. På min fritid tränar jag barn i brottning och fysisk aktivitet. Träning och bra kost är väldigt viktigt för mig. Jag är för närvarande tjänstledig från mitt arbete på Suzuki Garphyttan och studerar Retorikprogrammet på Örebro Universitet. Jag är inte en invald styrelsemedlem utan jag är adjungerad till styrelsen vid behov. Det betyder att när styrelsen behöver något som jag är bra på hjälper jag till med det.  Min syster har HS så jag har en inblick i problematiken med sjukdomen och därför känns det värdefullt för mig att hjälpa föreningen med de kunskaper jag har.